Festivalul Internaţional “George Enescu”: Biletele individuale vor fi puse în vânzare miercuri

Începe numărătoarea inversă: mai sunt câteva zile până când, pe 6 martie, de la ora 12.00 se pun în vânzare biletele pentru Festivalul Enescu 2019 – pe www.eventim.ro, în reţeaua Eventim şi pe site-ul festivalului, www.festivalenescu.ro, la categoria bilete.

Cele mai renumite orchestre ale momentului, artişti de calibru internaţional vor concerta zilnic, în patru săli de concerte diferite, într-un maraton muzical de cea mai înaltă calitate în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu” 2019. Timp de 23 de zile, între 31 august si 22 septembrie, între orele 11.00 si 24.00, zi de zi, la Bucureşti vor avea loc 84 de concerte într-un adevărat maraton muzical.

Sunt melomani care participă 23 de zile din 23, la fiecare concert al uneia dintre cele cinci serii, ba chiar, unii au abonamente pentru doua serii care se completeaza ca program. Totuşi, pentru o mare parte a publicului, participarea zilnica la concerte nu este posibilă şi atunci îşi pun problema cum să aleagă concertele, cum să facă să vadă cât mai mult din Festival? Întrebarea este legitimă şi din perspectiva obţonerii unei experienţe pe măsura propriilor asteptări şi din cea a alegerii rapide a biletelor în ziua când acestea se pun în vanzare, ştiut fiind că timpul de vânzare este de obicei foarte scurt.

Pe 6 martie se pun în vânzare biletele pentru Festivalul Internaţional „George Enescu 2019” (31 august – 22 septembrie, Bucureşti). Ce putem face pentru a ne asigura experienţa cea mai placută şi mai apropiată preferinţelor?

RECOMANDĂRI ÎN SELECTAREA BILETELOR

1. Studiaţi programul cu atenţie, cu cel putin două săptămâni înainte de ziua vânzării biletelor. Urmariti reprezentaţiile listate pe zile, pe site-ul festivalului www.festivalenescu.ro

2. Verificaţi-vă programul cotidian din luna septembrie. Faceti o harta mentală a disponibilităţilor de timp.

3. Notaţi orele de începere şi terminare a concertelor. E important! Daca ştiţi, spre exemplu, că în timpul săptămânii nu puteti ajunge la concerte decât dupa ora 18.30—19.00, alegerile se pot face pentru zilele de luni-vineri numai la două din cele cinci serii. Pentru această perioadă a săptămânii, vă veţi concentra alegerile numai pe seriile care încep programul mai târziu – 19.30 la Sala Palatului si 22:30 la Ateneu. Pentru concertele din week-end, daca decideţi că timpul pe care îl aveţi la dispoziţie este complet dedicat Festivalului, veţi putea opta pentru reprezentaţii desfăşurate la oricare dintre cele patru Săli.

4. O menţiune specială şi pentru frecvenţă. Gândiţi-vă de câte ori în cele peste trei săptămâni de Festival puteţi să includeţi un program care se termină târziu, mai ales, spre exemplu, dacă vă gândiţi la seria Concertelor de la miezul noptii, de la Ateneu, care au ore de final în jurul miezului noptii. Sunt melomani care îşi aleg numai un spectacol nocturn în timpul săptămânii şi unul în weekend, sâmbata, de exemplu, pentru a îşi putea menţine ritmul în obligaţiile profesionale din timpul săptămânii.

5. Gândiţi-vă ce anume vă atrage, vă intereseaza mai mult? Vreţi să urmăriţi anumţi artişti sau anumite intrepretări speciale? Doriţi să ascultaţi anumite piese, lucrările unor anumiţi compozitiori?

6. Listaţi separat Orchestrele, abordările sau artiştii care vă interesează. De exemplu, trecând prin program veţi observa opere în concert, o abordare foarte la modă, în care ideea este concentrarea asupra muzicii şi mai puţin asupra montării, decorurilor sau jocului. Poate că este o experienţă nouă, care va tentează. Notaţi acele spectacole care se potrivesc cu agenda. Sau, poate cautaţi o anumită perioadă muzicală. Puteţi urmări cele mai noi compoziţii şi puteţi întâlni compozitori renumiţi, la Sala Radio sau in Forumul Compozitorilor. Veţi vedea că operele preclasice sunt mai frecvente în seriile de la Ateneu sau Sala Mică, ca şi recitalurile. În recitaluri, veţi putea urmări mai îndeaproape artiştii solişti, într-o experienţă mai directă şi mai intimă decât în concertele cu orchestră.

7. Treceţi pe o listă spectacolele pe care vi le doriţi, până pe data de 2-3 martie. E utilă listarea în ordinea preferintelor. Daca va fi cazul să mai tăiaţi, va fi mai uşor să renunţaţi la ultimele poziţii şi să păstraţi clasamentul intact în primele poziţii.

8. Verificaţi că vă înscrieţi în buget. Preţul biletelor variază între 30 de lei pentru un loc la un spectacol la Sala Radio, în seria Muzica secolului XXI şi 210 de lei pentru un bilet in sectorul A, la Seria Mari Orchestre.

9. După o zi – două, revizuţi lista, pentru a vă asigura că aţi inclus toate preferinţele.

10. Revedeţi site-ul de bilete www.eventim.ro sau www.festivalenescu.ro pentru a reţine vizual unde se află listate spectacolele pe care le doriţi.